Google XML Sitemaps 3.2 Geniş Anlatım ve Kurulum

Paylaş
Kurulum
İndirdiğiniz dosyanın içerisindeki sıkıştırılmış dosyayı öncelikle sağ tıklayarak klasöre çıkartınız. Daha sonra çıkarttığınız dosyayı FTP’ye girerek wp-content/plugins dizinine atınız.


Attıktan sonra yönetim panelinden (Eklentiler>Yüklü Eklentiler) eklentiyi etkinleştirin.


İndir : Google XML Sitemaps (0) (rar şifresi : www.bekirkurt.com.tr)


Sonrasında ise admin panelinden Ayarlar > XML – Sitemap yolunu takip ederek site haritasını çıkartacağız.


Site haritanız siteadı.com/sitemap.xml ve siteadı.com/sitemap.xml.gz şeklinde oluşacaktır. FTP hesabınıza girerek public_html içine sitemap.xml ve sitemap.xml.gz isimli dosyalar oluşturarak CMOD 777 veriniz.

EXTRA AYAR


RESİM 1




Bu alandan sitenizdeki verilerin önem sırasını ayarlıyabiliyorsanız. Örneğin spamcı bir yapıya sahipseniz ve etiketlerden hit almayı hedefliyorsanız etiketlerin değerini en yüksekte tutabilirsiniz.


RESİM 2




Google sitenizi indexlerken Kategoriler ve Arşivler yeri geliyor yazının önüne geçiyor ve hedeflenen sonuça ulaşmada zorluk çekiliyor. Bu alandan indexlenmesini isteyip, istemediğiniz bölümleri seçebilirsiniz.


RESİM 3




Ayarlamalarımız bittikten sonra üstteki resimdeki gibi sitemapı güncelliyoruz.


RESİM 4




Sonuç olarak site haritamız bu şekilde oluşturuldu. Artık işlem tamamdır. Bunu şimdik Google Webmasters’a Sitemap Gönderme yazısını okuyarak Google’a yollayınız.

Kaynak : WordPress Sitemap Eklentisi : Google XML Sitemaps

Benzer Yazılar



Dipnot
Bu yazı 15 Aralık 2009 günü yazılmıştır. Bulunduğu kategori : ,. Yazdığım yazıları RSS 2.0 sistemini kullanarak takip edebilir, dilerseniz yorum yapabilirsiniz.

0 yorum:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Yorum Gönder