Twitter hacklendi

Paylaş
Sosyal ağların en önemli parçalarından biri olan Twitter 'Iranian Cyber Army' tarafından hacklendi!
Birçok kaynaktan alınan bilgilere göre sosyal paylaşım ağı Twitter dün gece 22.00 itibariyle 'Iranian Cyber Army' tarafından hacklendi! Twitter hacklendikten sonra, web sitesi açıldığı zaman kullanıcıların karşısına Iranian Cyber Army'nin mesajı çıktı. Mesajda ise şunlar yazıyor:



Iranian Cyber Army
THIS SITE HAS BEEN HACKED BY IRANIAN CYBER ARMY
iRANiAN.CYBER.ARMY@GMAIL.COM
U.S.A. Think They Controlling And Managing Internet By Their Access, But THey Don"t, We Control And Manage Internet By Our Power, So Do Not Try To Stimulation Iranian Peoples To�.
NOW WHICH COUNTRY IN EMBARGO LIST? IRAN? USA?
WE PUSH THEM IN EMBARGO LIST ;)
Take Care.
Gelişmelere göre diğer sitelerde hacklenmeye devam ediyor. 'Iranian Cyber Army' bugün en son mawjcamp.org. sitesini hackledi. Daha önceki ekran görüntüsü değiştirilen sitenin şu anki ekran görüntüsü de Twitter'a konulan görüntü ve mesajla aynı.
Twitter hesabınızdaki şifreyi başka hesaplarınızda da kullanıyorsanız değiştirmenizin tam zamanı. Twitter'in çöken güvenlik duvarından hacklenen bilgilerin ne gibi amaçlarla kullanılacağı bilinmiyor. Daha önce İran seçimlerinin ardından yapılan protesto gösterilerinde, en aktif sosyal paylaşım sitesi olarak kullanılan Twitter.com sitesinin hacklenmesinin, eskiden yaşanmış bu olaylardan memnun olmayan karşıt gruplar tarafından gerçekleştirilmiş olabileceği de dedikodular arasında.
Twitter'ın DNS ayarlarının hackerların ayarlamaları sonucu bozulup, istenilen sayfaya yönlendirildiği görüşü kuvvetleniyor. Fakat bu teknik açıklama, sosyal ağ Twitter'ın neden halen tam fonksiyonlu çalışamadığına açıklık getirmiyor.

Benzer Yazılar



Dipnot
Bu yazı 18 Aralık 2009 günü yazılmıştır. Bulunduğu kategori : . Yazdığım yazıları RSS 2.0 sistemini kullanarak takip edebilir, dilerseniz yorum yapabilirsiniz.

0 yorum:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Yorum Gönder