Blogger'daki blog'ları nasıl içe ve dışa aktarabilirim?

Paylaş

Blogger'daki içe ve dışa aktarma özellikleri, diğer mevcut blog'lara içe aktarmanın yanı sıra kendi blogunuzun kopyasını oluşturma olanağı sunarak içeriğinize, tamamen taşınabilir ve özgür olmasını sağlayan yeni bir değer kazandırır. En iyi haber de bunu çok basit bir işlem haline getirmiş olmamız!

Yeni Blog Olarak İçe Aktar

İçeriği yeni bir blog olarak içe aktarmak için kumanda panelinizde Blog Oluşturun öğesini tıklayın. 
Gelişmiş Seçenekler altında Blog İçe Aktarma Aracı'nı tıklayın. 
Son olarak sabit sürücünüzden Blogger dışa aktarma dosyasını (.xml) seçin ve kelime doğrulamasını tamamlayın. Yükle okunu tıkladığınızda yeni blogunuz hemen oluşturulur!

Mevcut Blog'a İçe Aktarma

Kayıtları ve yorumları önceden mevcut bir blog'a içe aktarmaya mevcut blog'un Ayarlar | Temelsekmesinde Blog'u içe aktar öğesini tıklayarak başlayın.
 Not: Şablonunuz içe aktarılan içerikten etkilenmez.Ardından, sabit sürücünüzden Blogger dışa aktarma dosyasını (.xml) seçin ve altındaki kelime doğrulamasını tamamlayın. Varsayılan olarak, içe aktarılan tüm kayıtlarınız siz kumanda panelinizden yayınlamayı seçmedikçe yayınlanmaz. Ancak tüm kayıtlarınızın hemen yayınlanmasını istiyorsanız Blog'u içe aktar öğesini tıklamadan önce Tüm içe aktarılan kayıtları otomatik olarak yayınla seçeneğinin yanındaki kutuyu işaretlediğinizden emin olun.
Kayıtlarınızın otomatik olarak yayınlanmasını istemiyorsanız Gönderme | Kayıtları Düzenlesekmesinden web'de görünmeden önce kayıtları el ile yayınlamanız gerekir. Tüm içe aktarılan kayıtları yayınla'yı tıklayarak tüm kayıtları bir seferde yayınlayabileceğiniz gibi Seçilenleri Yayınla'yı tıklayarak belirli kayıtları yayınlayabilirsiniz.

Blogunuzu Dışa Aktarma

Blogunuzu dışa aktarmak için Ayarlar | Temel sekmesindeki Blog'u Dışa Aktar'ı tıklayın.
Son olarak Blog'u Dışa Aktar düğmesini tıklayın. Blogunuz sabit sürücünüzde yedek olarak tutabileceğiniz veya başka bir blog'a aktarabileceğiniz Blogger dışa aktarma dosyası şeklinde (.xml) saklanır.

Benzer Yazılar



Dipnot
Bu yazı 25 Mayıs 2010 günü yazılmıştır. Bulunduğu kategori : ,. Yazdığım yazıları RSS 2.0 sistemini kullanarak takip edebilir, dilerseniz yorum yapabilirsiniz.

0 yorum:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Yorum Gönder