Youtube'den vuvuzela Butonu

Paylaş
http://www.twitpic.com/1znaih

Gören varmı arkadaşlar bu yeniliği ?
"Youtube'den vuvuzela Butonu" Devamını oku

Google'a tarihi vergi cezası

Paylaş
Günlerdir yasaklanıp yasaklanmadığı tartışılan Google ile ilgili açıklama Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'dan geldi.
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Youtube paylaşım sitesine ilişkin, "Nitekim Maliye Bakanlığı bu konuda bir takibata girişmiş, mükellef olmamasına rağmen firmaya 30 milyon TL’lik vergi tahakkuku yapmıştır" dedi




Bakan Yıldırım geçen hafta 'Bu ülkeyi Google mı yönetecek?" çıkışını yaparak sert bir tavır takınmıştı. Yıldırım, Youtube yasağı konusunda Google'ın üst mahkemeye gitmeyerek, Türkiye'yi muhatap almama yoluna gittiğini ifade etmişti.
İşte Yıldırım'ın açıklamasından satırbaşları:
Hukukun verdiği bir kararı yine hukuk yoluyla kaldırmamız gerekiyor. Bu evrensel bir kuraldır. Firma bu kuralı izlemek istemiyor.

Türkiye bir hukuk devletidir. Bu firma ne kadar büyük olursa olsun, bizi ilgilendirmez. Türk vatandaşı nasıl yargıya hukuka saygılıysa, bunların da aynı şekilde yargıya saygılı olmaları lazım.


Bunu yaparken aynı zamanda dedik ki, gelin Türkiye’de bir irtibat büronuz olsun, bir şubeniz olsun.

Türkiye’de faaliyet gösterip, reklam geliri elde edip de Türkiye’ye bir katkısı olmayan sitenin bu tutumunu devam ettirmesi, bu ülkenin geleceği için yemeyip içmeyip biriktirip vergi veren vatandaşlarımızı da fevkalade rahatsız etmektedir. Bunu da bu sitenin bilmesi lazım.

Maliye Bakanlığı firmaya 30 milyon TL’lik vergi tahakkuku yapmıştır.

Son günlerde Google’daki yavaşlama ise hiçbir şekilde Türkiye ile ilgili bir konu değildir. Burada da bir saptırma yapılıyor. Youtube'un belirli IP’lerden girişlerinin yasaklanmasının ardından, Youtube'u da devrelan Google bazı IP numaralarıyla kendi IP numaralarını birleştirdi.


Yasağı gündeme getirmek için özel bir gayret göstermektedir. Bu konunun mahkeme kararıyla bir ilişkisi yoktur.

YASALARA UYUN

Bizim çağrımız şudur. Gelin yetkililerle masaya oturun. Yasalara uyun, Türkiye bir hukuk devletidir. Yasalarımızın istediği şartları yerine getirin. Ondan sonra istediğiniz kadar yayınınıza devam edin.


'Ama ben bunları kabul etmem, ben küresel bir firmayım, bana kimse bir şey yapamaz' anlayışını devam ettirirseniz, kusura bakmayın Türkiye Cumhuriyeti yasalardan aldığı güçle gerekeni yapar.
20’den fazla ülkede bu paylaşım sitesinin şubesi var, yerli içeriği var. Oralarda vergi mükellefi, o ülkenin kanunlarına riayet ediyor. Bizim de istediğimiz diğer ülkelerde yaptığı işi bizim ülkemiz de yapsın.

VATANDAŞI MANİPÜLE ETMEYİN

Türk kullanıcıları manipüle ederek ve onlara acitasyon yaparak kimse bir yere varamaz. "İnterneti karartıyorlar, Google'ı kapatıyorlar" gibi bir iddiayı öne sürmek çok yanlış bir tutum ve bunu yapanları kınıyorum.

haber
"Google'a tarihi vergi cezası" Devamını oku

Fifa 2010 Dünya Kupası Maç Özetleri (21.06.2010 – 23.06.2010)

Paylaş
30-FIFA.2010.Group.G.Portugal.Vs.North.Korea (21.06.2010) (TRT 1 512×384)


32-FIFA.2010.Group.H.Spain.Vs.Honduras (21.06.2010) (TRT 1 512×384)


33-FIFA.2010.Group.A.Mexico.Vs.Uruguay (22.06.2010) (TRT 1 512×384)
34-FIFA.2010.Group.A.France.Vs.South.Africa (22.06.2010) (TRT 1 512×384)
35-FIFA.2010.Group.B.Nigeria.Vs.South.Korea (22.06.2010) (TRT 1 512×384)
36-FIFA.2010.Group.B.Greece.Vs.Argentina (22.06.2010) (TRT 1 512×384)
37-FIFA.2010.Group.C.USA.Vs.Algeria (23.06.2010)(TRT 1 512×384)

38-FIFA.2010.Group.C.Slovenia.Vs.England (23.06.2010)(TRT 1 512×384)
"Fifa 2010 Dünya Kupası Maç Özetleri (21.06.2010 – 23.06.2010)" Devamını oku

1 Gün Tüm VODAFONE Larla ÜCRETSİZ Konuşma !

Paylaş


TELEFON MODELİNİZ NE OLURSA OLSUN !

+ 100 SMS & 100MB İNTERNETTE BEDAVA

link: http://hunkaratici.com.tr/cep-telefo...z-konusma.html
"1 Gün Tüm VODAFONE Larla ÜCRETSİZ Konuşma !" Devamını oku

Msn Hata Kodu:80048820 "Tarihi Düzeltmeden" Çözmek!

Paylaş

Bazı programların aktivasyon süresi dolduğunda tarihi geri almamız sorunu çözmekte. Mesela şuan win7 ve avira antivir'in süresi bitmiş durumda ancak tarihi 2004'e aldığımdan her ikiside tıkırında çalışıyorlar. Şimdi biliyorsunuz ki tarih yanlış olunca Msn üstteki hata kodunu veriyor. İnternette bu hata kodunun çözümünü araştırdığımızda tarih değiştirmeden nasıl yapabiliriz hiçbir bilgi yok. Önceden photoshop için kullandığım bir yöntem geldi aklıma, denedim ve gayet olumlu sonuç aldım. Şimdi sizinle bu yöntemi paylaşıyorum.

Öncelikle "RunAsDate" isimli programı buradan(prog.ın kendi sitesi) indiriyoruz. Browse'ye tıklayarak Application to Run bölümüne Msn'imizi ekliyoruz (kısayolunu değil!). Date/Time kısmını günün tarihine ayarlıyoruz. Parameters kısmı boş kalsın. Run dediğimizde Msn'imiz bu günün tarihinde çalışacağından yukarıdaki hatayı vermeyecektir. İsterseniz msn.exe yazıp Create Desktop Shortcut yapalım ve her msn açmak için aynı işlemi yapmak zorunda kalmayalım.

Bu işlemlerden sonra msn'e gayet rahat bir şekilde girebileceğiz. Programı silmeyelim, çünkü diyelim biz bu işlemi 24Haziran2010'da yaptıysak Temmuz ayında yukarıdaki hata çıkabilir. O zaman aynı işlemleri temmuz ayı için yaparız ve sorunu çözeriz.

kaynak
"Msn Hata Kodu:80048820 "Tarihi Düzeltmeden" Çözmek!" Devamını oku

Google'u devlet değil Lig TV yasaklatmış

Paylaş
Pek çok firmanı, KOBİ'nin ve kişisel kullanıcının web siteleri, dosya paylaşımları Google'a erişimdeki sıkıntı yüzünden zor günler yaşarken Google'daki yasağın ardından bir şikret çıktı.

Selin Kunt'un haberi

Google Aps pek çok firmanın, Kobi'nin ve kişisel kullanıcının web siteleri, dosya paylaşımları, emailleri için kullandığı bir uygulama olduğundan mağduriyet had safhada.

BTK geçtiğimiz hafta bu yönde gelen şikayetler üzerine bir inceleme başlatmış ve ilginç bir sonuca ulaşmıştı. Google Aps'e erişim engelleyen IP kısıtlaması kendilerinden bağımsız bir şekilde allınan bir mahkeme kararına dayanıyordu. Bu durumu geçen hafta haber olarak sizlere duyurmuştuk.

İlgili mahkeme kararını araştırdığımızda daha da ilginç bir durumla karşılaştık. Söz konusu IP engellemeyi yürürlüğe koyan mahkeme kararı, Digitürk'ün başvurusu üzerine alınmıştı.

Lig TV yayınlarının kanunsuz şekilde internet üzerinden yayınlanmasını engellemek için haklı olarak harekete geçen Digitürk ve Lig TV, bu yayını yapan internet sitelerini tespit etmiş ve mahkemeye başvurmuş. Lakin kendisi de bir teknoloji firması olan Digitürk bana göre ciddi bir ihmal hatta hata yapmış ve mahkemeden mağduriyetlerini gidermek, telif haklarını korumak için "içerik bazlı engelleme" değil "IP engelleme" talebinde bulunmuş. Dolayısıyla da mahkemede alınan kararda yer alan 74.125.43.121 no'lu IP, aslında engellenmek istenen bir internet sitesine değil, o sitenin uygulamasını kullandığı Google Aps'e ait olduğundan şu an pek çok kullanıcıyı sıkıntıya düşüren durum oluşmuş.

AA
"Google'u devlet değil Lig TV yasaklatmış" Devamını oku

Microsoft Google'ı bitirmek için uğraşıyor

Paylaş
Microsoft'un Google'a rakip olarak çıkardığı ve arama motoru sektöründe bir seneden beri başarılı bir çizgiye sahip olan Bing, eğlence sektörüne yatırım yapacağını açıkladı.



Microsoft'un popüler arama motoru Bing, geçtiğimiz senenin ilk yarısında internet dünyasına hizmet vermeye başladığında, birçok kişi Google'a karşı tutunamayacağını iddia etmişti. Bing ekibi ise bu tür iddialara kulak asmayarak, Google karşısında oldukça iddialı bir konuma geldi ve pazar payını bir hayli artırdı.



Bing'in bu yükselişi, projenin arkasındaki ekibin de iştahını kabarttı ve birçok yeniliğe imza attı. Bu yeniliklerden kimisi tuttu kimisi tutmadı. Bing ekibi ise ortaya yeni projeler atmaya devam ediyor. Son olarak Bing ekibi, Bing arama motorunun multimedya dünyasına sağlam bir adım atmaya hazırlandığını açıkladı.

Bing, bundan sonra oyun, müzik, televizyon ve sinema sektöründen en ilgi çekici özellikleri, kullanıcılarına sunmaya hazırlanıyor. Microsoft, Bing'in sadece arama motoru olmasını değil, internetin her türlü olanaklarından yararlanabilen bir multimedya platformu olmasını amaçlıyor. Peki bu paketin içerisinde neler var?

Müzik

Bing ekibinin üzerinde durduğu multimedya alanlarının başında müzik geliyor. İçerik sağlayıcıları Zune platformu, Bing kullanıcılarına bir kereliğine mahsus 5 milyonun üzerinde şarkı arşivi sunacak. İnternetten streaming özelliği ile kullanıcılarına müzik dinletecek.



Teknoloji sitesi ShiftDelete.Net'in haberine göre, Bing Music ismiyle sunulacak olan servis, bir kereliğine mahsus 5 milyon şarkılık arşivin dışında, kullanıcılara 30 saniyelik ön izleme hizmeti sunacak. Kullanıcılar, diledikleri müzikleri 30 saniyelik ön izlemeyle seçebilecek ve Zune platformü üzerinden satın alabilecek.

Televizyon


Eğer televizyon ya da internet üzerinden şov programı ya da dizi izlemek, sevdiğiniz etkinlikler arasında yer alıyorsa Bing sizin için de bir servis sunmaya hazırlanıyor. Dünya çapındaki televizyon yapımlarını arşivleyecek olan Bing, şovların tam bölümlerini izlememizi sağlayacak. Üstelik bu programların birçoğu HD, yani yüksek çözünürlüklü teknolojiyle sunulacak.



Ayrıca Bing TV servisinde televizyon rehberi gibi bir özellik olacak ve kendi oluşturduğumuz içerik sayesinde hiçbir programı kaçırmayacağız. İzlemek istediğiniz televizyon programını arşive kaydederek, dilediğimiz zaman bu içeriğe erişebileceğiz.

Sinema

Bing'in eğlence paketleri arasında tabii ki sinema sektörü de yer alıyor. Sinemasız bir eğlence paketi düşünülemez. Üstelik sadece uluslararası sinema mecrası değil, yerel sinema bilgileri de Bing Movies kapsamında bizlere sunulacak. Bing, kullanıcılarına bulundukları yerdeki en yakın sinema ve tiyatro salonunu gösterecek.



Kullanıcılar, Bing Movies üzerinden diledikleri filmin eleştirisini ve incelemesini okuyabilecek ve izleyeceği filmi bu eleştirilere göre belirleyebilecek. Ayrıca Bing Maps desteği de kullanıcılara sunulacak.

Oyun

Bing'in kullanıcılarına sunacağı multimedya hizmetlerinde son olarak oyun dünyası yer alıyor. Burada güncel ve popüler oyunların hilelerini ve tam çözümlerini bulabileceğiz. Bing ekibinin açıklamasına göre, tam 35bin oyun veritabanında kayıtlı olacak. Ayrıca online oyunlar ile ilgili bilgiler ve ince stratejiler de Bing Games bünyesinde yer alıyor olacak. Oyunlar ile ilgili incelemeler ve ortak kullanıcı platformları da tabii ki Bing Games üzerinde bizlere sunulacak.

"Microsoft Google'ı bitirmek için uğraşıyor" Devamını oku

sXe 10.0 waLL Hack

Paylaş
sXe 10.0 Fix 1 waLLhack + speed Hack.
Anlatim Rarin İcinden Cıkan.
obdg.dll
vstdlib_s.dll
WH-sicheats.dll

Yukarada 3 adet dosya verilmistir bu dosyalari..
C:\Program Files\Valve Buraya atiyoruz
İşlem Bu kadar

http://cramit.in/8oe2ulezao6a

"sXe 10.0 waLL Hack" Devamını oku