Arnavutköy Baymak Servisi

Paylaş
şu saçma sapan resözlük görselinin ne zaman değişeceği hakkında fikri olanlara sürprizlerimin olduğu dizi. kaç aydır şu herifi orda görmekten bıktık usandık. yönetimin bu konuya bi el atma vakti gelmedi mi?. ayrıca şu an yazdığım entry resözlük görseliyle ilgili 6. entry. demek ki herkesin aynı sıkıntısı var.
Arnavutköy Baymak Servisi

kafa kalın, anca yerine oturdu, tam olarak 36. bölüm sonrası. bu diziyi çekici yapan nedir diye çok düşündüm. tamam ankara'da çekiliyor, burayı anlatıyor, karakterler gerçekçi, çoğu insan hayatından yansımalar buluyor. gerçeklere çekinmeden dokunuyor, tehditlere pek aldırmadı, aldırmayacak. ama bir eksiklik vardı kafamda. belki bu hafta yayınlanmamasından dolayı yerini buldu, behzat ç galiba bugün için cyrano de bergerac dır.

Firma Rehberi

tütünden bir nefes alınarak devam edelim,

edmond rostand'ın meşhur eserini bilen bilir. cyrano de bergerac hayatta kimseye eyvallahı olmayan doğru bildiğini söyleyen, cesur, bir hiç uğruna kılıcına ya da kalemine (silahına ya da ?) sarılan bir zamane şövalyesidir (polisidir, polisi türkiye koşullarından aryı soyut düşünüyorum).

cyrano türlü dalkavukluklara prim vermez, haklının, ezilenin yanındadır. behzat ç de dalkavukluklara prim vermez, suçsuzun yanındadır (yanlşlık yapsa da sonuç olarak haklının yanında duruyor). ikiside sevince gerçekten seviyor, kimselerle bu durumu paylaşamıyor. bunlar çok üstünkörü tanımlamalar elbette, burada ne o muhteşem romanı analiz edebilirim, ne de behzat ç'yi.

Benzer Yazılar



Dipnot
Bu yazı 29 Şubat 2012 günü yazılmıştır.. Yazdığım yazıları RSS 2.0 sistemini kullanarak takip edebilir, dilerseniz yorum yapabilirsiniz.

0 yorum:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Yorum Gönder