İstikbal Yatak Örtüleri

Paylaş
türkiye halkına beyin jimnastiği yaptırabilen yegane dizidir kendileri.

dizinin kafaları karıştıran final sahnesiyle ilgili olarak ben de birçoğu gibi ezel'in ölmediğini, fenerde can'ı karşılayanın da ezel olduğunu düşünüyorum. bu savı destekleyen en önemli çıkış noktası da dayı'nın "aşk intikamdan daha güçlü değildir." sözüdür. çünkü dikkat edilirse dayı ezel'e yüzüğü verirken, hayatına son vermek için asla bu yüzüğü takmamasını ve -üstüne basa basa- "bir tek nedenin" varsa, yeni bir hayata başlamak için kullanması gerektiğini söyledi. işte o üstüne basa basa söylediği "tek bir neden"in, ezel'in oğlu can olduğunu düşünüyorum. dayı ezel'e bir oyun oynadı ve ezel'in ölmesine izin vermedi. yıllar boyunca da azad'ın anlattığı hikayeleri dinleyen can, babasının ömer olduğunu anladı ve yine dayının söylediklerinin izinden giderek fenere, babasının yanına gitti.
İstikbal Yatak Örtüleri
ayrıca takıldığım bir yer daha var ki; ömer'in zehri içtiği sahneden sonra, trendeki ölülerin göründüğü anda bütün hepsinin gözleri açıktı ve sadece ezel'inki kapalıydı. eyşan ise diğerlerinin göründüğü sahneden itibaren hiç görünmedi. yani eyşan ölmüştü, ezel ise öl(e)memişti.

Benzer Yazılar



Dipnot
Bu yazı 28 Şubat 2012 günü yazılmıştır.. Yazdığım yazıları RSS 2.0 sistemini kullanarak takip edebilir, dilerseniz yorum yapabilirsiniz.

0 yorum:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Yorum Gönder