
Balık; Vücut için gerekli olan vitamin, selenyum, demir ve protein kaynağıdır. Yüksek oranda Omega 3 yağ asiti barındıran somon ton balığı, uskumru gibi balık cinsleri kalp sağlığı için yararlıdır. Balık kan pıhtılaşmasını önler, ritim bozukluğuna karşı etkilidir. Kötü huylu kolesterolün azalmasını sağlar.
Elma; Elmanın içerisinde çözünemeyen ve çözünen 2 tür lif yer alır. Çözülebilen lifler kolesterol düşmesine yardım eder.
Fasulye; Karbonhidrat ve protein içerikleri ile beraber besleyici olan bir gıdadır. Magnezyum, selenyum ve potasyum gibi mineralleri içerir. Bağırsakları düzenler ve oluşturduğu tokluk hissi sayesinde kilo vermeye de yardım eder.
Muz; Potasyum içermesi sebebiyle önemli bir mineral kaynağıdır. Yüksek tansiyon ve kötü kolesterolü düşürmede etkilidir. Uyumadan önce alınacak 1 adet muz serotonin miktarını yükseltir ve kaliteli bir uyku sağlar.
Sarımsak; İçeriğinde yer alan besim maddeleri nedeniyle damar içinde oluşan pıhtılaşmayı önleyerek kroner kalp rahatsızlıklarının meydana gelme ihtimalini azaltır.
Ceviz Ve Fındık; Yüksek derecede antioksidan özelliği sayesinde Omega 3 ve E vitamini, posa ve magnezyum içermektedir.
Kalp sağlığınız için uzman kardiyologlar
0 yorum:
Yorum Gönder