Moda Bayan

Paylaş
tek tipleştirir. moda olan bir ürünü ya da türevlerini etkilediği zamanda çoklarında görebilirsiniz ve bu da modanın farklılık yaratmadığını aslında tek tipleştirdiğini görürsünüz. bunun altında insanların birbirinden etkilenmesi, markaların tutan ürünleri kendi tarzlarıyla üreterek piyasaya sürmeleri yatıyor. üstelik moda etkilediği gruba göre de değişkenlik gösterir. insanın bulunduğu yer, kültür, gelir düzeyi vb. etkenler, etkilendiği moda akımını belirler. örnek olarak bir kent modası, köy modası, varoş modasından rahatlıkla bahsedebiliriz. üstelik moda olan ürünlerin gerçekği olduğu gibi bir de sahtesi var. genellikle fakir halkın tercih ettiği sahte ürünler de piyasada azımsanamayacak kadar yer kaplıyor.


üstelik fiyat açısından da alım gücüyle orantılı bir şekilde bu ürünler satılıyor. peki bunun altında ne var? halkın özellikle televizyon, internet gibi kitle iletişim araçlarında görmüş olduğu ünlü, zengin insanlara benzeme ve onlara ulaşma isteği. Moda Bayan bu yolda etkilenilen ilk özelliklerden biri olan giyim zevkini alım gücü karşılayamayacağından sahte ürüne yönelmesi. buradan büyük markalar aslında "çakma"larını kendisi yaratıyorlar yargısına da varabiliriz. kısacası modayı takip etmek sizi aslında farklılaştırmaz, sürüye katılmanızı sağlar.

Benzer Yazılar



Dipnot
Bu yazı 26 Aralık 2011 günü yazılmıştır.. Yazdığım yazıları RSS 2.0 sistemini kullanarak takip edebilir, dilerseniz yorum yapabilirsiniz.

0 yorum:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Yorum Gönder