Bayrampaşa Bosch Kombi Servisi

Paylaş
hakkında mesnetli veya mesnetsiz mümkün olan bütün eleştirilerin yapılması gereken parti. herkes bir şey söylesin ve zaten yerle bir olmuş itibarı iyice bertaraf olsun.
Bayrampaşa Bosch Kombi Servisi
artık ulusalcılara, ulusalcıların başkalarına yaptığı genel muamele yapılmaktadır. bu durum, hem ulusalcıların bunu çoktan hak etmiş olmalarından kaynaklanıyor, hem de bu çizginin kör milliyetçilikten farklı olmadığını ispatlamak vaktinin gelmesinden.

şöyle söyleyeyim; mesela karşımızda bir mhp'li var, ya da bbp'li. bu adamlara ne anlatabiliyoruz? diyelim bu kişi bir taksici olsun, bakkal filan olsun, karşınıza çıkıp türklüğün diğer milletlere nazaran üstün özellikler taşıdığını anlatsın. "bu memleketi bölmeye çalışıyorlar, avrupa türklere barbar diyor zaten, ben askerliğimi komando olarak yaptım, vatana hizmet" vs vs diye konuşsun. takside giderken, otobüs durağında beklerken, böyle bir adama "bak o işler öyle değil, insan hakları diye bir şey var, avrupa birliği bildiğin gibi değil de şöyleyken şöyle, bu söylediklerin bizim resmi tarih doktrinine dayanıyor," filan diye açıklama yapar mısınız? aklı başında bir insan, genellikle, "tabi tabi" diyerek konuşmayı keser, başka bir şeyle ilgilenir, ya da konuyu değiştirir, geçiştirmeye çalışır. daha sonra da başkalarına bu adamı anlatırken ne yapar? "taksici bana böyle böyle dedi, ama söyledikleri yanlıştı, çünkü bu ideolojik yapılanma özellikle 1980'lerde ortaya çıkan ..." diye devam eden bir açıklama yapmaya gerek duymaz. gereksizdir çünkü, konuşmanın, dert etmenin, açıklamaya çalışmanın alemi yoktur. taksici kişi, ezbere bilinen saçmasapan şeyleri tekrarlamaktadır. hatta öyle ki, bu gibi zihinsel yapılanmaların analizleri de yapılmış, nasıl bir etki altında olduğu az çok tartışılmış ve genel olarak da bu tür yaklaşımların eleştirisi bitmiştir. verilecek cevap, ya da bu tür bir düşüncenin eleştirisi de tekrardan öteye geçmeyecektir. artık yeni bir şey ortaya koymak gerekmektedir. bunlarla uğraşmak zaman kaybından başka bir şey değildir. o nedenle de konuşmaya bile değmez, herhangi bir mhp'linin zenofobik akıl yürütmelerini filan oturup bir de tartışacak mısın? ne işin var?

Benzer Yazılar



Dipnot
Bu yazı 27 Şubat 2012 günü yazılmıştır.. Yazdığım yazıları RSS 2.0 sistemini kullanarak takip edebilir, dilerseniz yorum yapabilirsiniz.

0 yorum:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Yorum Gönder