Beşiktaş Arçelik Servisi

Paylaş
işte chp ve şürekası da aynen bu düzeyde bulunmaktadır artık. çünkü, örneğin mhp zihniyetinin, türkçü-turancı benzeri çizgilerin 70'lerde ve 80'lerde eleştirisi yapılmış, çözümlenmiş, artık dalga konusu haline gelmiştir. aynı şey bundan sonra kemalist zihniyet için söz konusudur. bunun eleştirisi de, eleştirisinin eleştirisi de 1990'larda başlamış ve günümüzde artık yavaş yavaş tükenmeye başlamıştır. her ne kadar bazı akademik çalışmalarda bunlar tarih araştırması olarak ele alınmaya devam etse de, zihniyet çözümlemesi bitmiştir. yani şikayet edildiği gibi, mesnet bularak eleştiri yapma devri kapanmış, dalga geçme devrine geçilmiştir. bu geçiş yeni olduğu için şimdi tuhaf geliyor olabilir. ama mesela mhp ile dalga geçen, mesnetsiz eleştiri yapan birine, "ya kardeşim, dayanak gösterin, doğru düzgün eleştirin" diye tepki verilmiyor. seçmene ip atan bir zihniyeti, bir de tutup ciddi ciddi eleştirmeye mi çalışalım? tez yazıyorsak olabilir, ama günlük hayatta mhp veya bbp, hatta işçi partisi söz konusu olduğunda böyle bir şeye ihtiyaç duyulmuyor.
Beşiktaş Arçelik Servisi
demem o ki, alışmaya çalışın. iletişim yayınları'nın kemalist devlet aklı ile ilgili kitapları filan vardır. şu an, iletişim yayınları bu tür kitapları basmıyor. farklı çalışmalara yer vermeye çalışıyor. çünkü aynı şey defalarca söylendi, yazıldı çizildi. resmi tarih eleştirisi, türk tarih kongrelerinin analizleri falan defalarca gözden geçirildi. yani, o dediğiniz mesnetli eleştiri, afaki olmayan, akıllıca yaklaşımlar şimdiye kadar çok defa yapıldığı için, bunun kitabı bile çıkmıyor. basmaya gerek duymuyorlar. hem de alanında gayet iyi olan kitapları basmak istemiyorlar, çünkü konu tükendi, tartış tartış nereye kadar..

cumhuriyet halk partisi, aynen nihalatsiz.org sitesi gibi sadece dalga malzemesi olacak hale gelmiştir. durum budur.

Benzer Yazılar



Dipnot
Bu yazı 27 Şubat 2012 günü yazılmıştır.. Yazdığım yazıları RSS 2.0 sistemini kullanarak takip edebilir, dilerseniz yorum yapabilirsiniz.

0 yorum:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Yorum Gönder