Depresyon nasıl atlatılır

Paylaş
Depresyon ruhsal bir hastalıktır. Genellikle insanın geçmiş olduğu acılı bir dönemin ardından görülür. Alkol, yalnızlık hissi, yakın bir akraba yada arkadaşı kaybetme, ayrılık durumları, uyuşturucu madde kullanımı ve işsizlik gibi nedenler insanın depresyona girmesine sebep olan en önemli nedenler arasındadır.



Depresyonda Nasıl Anlaşılır

İnsan depresyon olduğunu anlayabilmesi için en önemli ve basit belirtilerden birisi, yapmış olduğu aktivite yada işlerin hiçbirinden zevk alamamasıdır. Keyif alarak yaptığı iş ve aktivitelerden bile zevk almaz. Bu depresyonun en önemli ve basit belirtisidir.

Kişisel enerjide azalma olması, odaklanma gibi faktörlerin depresyonun başlangıç evrelerinde görülen belirtiler olduğu unutulmaması gerekir.

Depresyon durumunda insanın kesinlikle bir uzman doktordan belli süreçler içerisinde destek tedavi alması gerekmektedir. İnsan içerisinde olduğu durumun farkına varmadığı zaman depresyon boyutunu anlamayabilir. Bu tarz durumlarda doktor tedavisi büyük önem taşır.

Uzman doktor kontrolü altında yapılacak tedavi, depresyonun evresine göre ilaç tedavis ive terapi olarak iki türde olabilir.

Sadece ilaç tedavisi alınması, tek başına insanı rahatlatıp, depresyon evresine göre problemi çözebilmektedir. Ancak depresyon yeniden oluşabilen bir rahatsızlık olduğu için, terapi süreci içerisinde kişi, durumun ne kadar ciddi olduğunu anlayıp ilerleyen zamanlarda hastalığın yeniden olma riskine karşı yapması ve yapmaması gereken durumları öğrenip bu durumu en iyi şekilde atlatabilir.

Depresyon, insanın sosyal yaşamdan kopartan ve içerisine kapanık bir insan haline dönüştürebilen psikolojik bir sorundur. Her çeşit rahatsızlıkta görüldüğü gibi depresyon sorununda da, erken teşhis ve tedavinin erken başlaması büyük önem taşır.

Psikiyatri Uzmanları için tıklayınız.

Benzer Yazılar



Dipnot
Bu yazı 10 Ağustos 2011 günü yazılmıştır. Bulunduğu kategori : . Yazdığım yazıları RSS 2.0 sistemini kullanarak takip edebilir, dilerseniz yorum yapabilirsiniz.

0 yorum:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Yorum Gönder