Panik Atak Nedir

Paylaş
Ani bir şekilde, beklenilmeyen bir anda ve beklenilmeyen bir ortamda oluşan ve belli aralıklar ile tekrarlayan, kişiyi dehşete düşüren yoğun sıkıntı ya da korku nöbetine panik atak ismi verilir.



Panik Atak Belirtileri;

Panik atak nöbeti kişide büyük korku ve endişe hissine yol açar. Kötü bir şey olacak ve ölme duygusu ortaya çıkar. Bir an önce olduğu yerden kaçmaya ve kendisini güvende hissedeceği bir yere gitmeye uğraşır. Ani bir şekilde başlayan bu atak, zaman içinde şiddetli bir hal alır ve yaklaşık 10 dakika içinde en üst düzey çıkar.

Özellikle yarım saat içerisinde, az da olsa terleme, kalp atışının hızlanması, mideye çökme hissi, bulantı, görme bozukluğu, düşünce sorunu, el, ayak ve yüzde karıncalanma hissi, göğüs ağrısı, baş dönmesi ve bununla birlikte sersemlik duygusu, ağız kuruması, diz ve bacakta güçsüzlük hissi görülen belirtileridir.

Panik Atak Nedenleri

Panik atak sorunu psikiyatrik sorunlar ve kansızlık, tiroid bezinin çok çalışması, değişik enfeksiyonlar, kan şekeri düşüklüğü gibi fiziksel sorunlar nedeniyle olabilir.

Panik Atak Tedavisi

Panik atak sorunu, uygun bir tedavi ile kontrol edilebilir. Fakat birçok şartta panik atak hastası olan kişi fiziksel bir sorun olduğunu düşündüğü için psikiyatristten önce birçok doktora giderler. Bu nedenle panik atak teşhisi gecikir.

Teşhisin ardından önce kişinin hastalığın nasıl kontrol altına alabileceği öğretilmektedir. Hastalığı kontrol edebilen insanlarda panik atak kısa bir süre içerisinde geçer. Tedavi esnasında rahatlama ve nefes egzersizi, krizin üzerine gitme yolları ve kas gerginliğini yok eden alıştırmalar kişiye öğretilir.

Psikiyari  Doktorları

Benzer Yazılar



Dipnot
Bu yazı 10 Ağustos 2011 günü yazılmıştır. Bulunduğu kategori : . Yazdığım yazıları RSS 2.0 sistemini kullanarak takip edebilir, dilerseniz yorum yapabilirsiniz.

0 yorum:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Yorum Gönder