Erkeklerde Sertleşme Sorunu

Paylaş
Sertleşme problemi erkeklerin cinsel yaşamını kâbusa çeviren en önemli etkenlerden birisidir.

Dünya genelinde yapılmış olan bir araştırmaya göre her yüz erkekten 17’si sertleşme problemi ile karşı karşıya kalıyor. Genellikle kolesterol, şeker veya tansiyon hastasıysanız sertleşme problemi riski daha da artıyor. Cinsel beraberlikte sertleşme problemi olan erkeklerin % 70’i bu rahatsızlıklardan şikâyet ediyor.



Yapılması Gerekenler;

1-      Uykuya dikkat edilmelidir. Peniste yer alan dokular uyku esnasında kan ile dolar ve yenilenir. Altı saatten az uyunursa, seneler sonra sertleşme problemiyle karşı karşıya kalınma ihtimali artar. Erken yatmak beyin sağlığı ve cinsel sağlık için büyük önem taşır.

2-      Alkol tüketiminin azaltılması gerekir. Düzenli olarak alkol almak sertleşme problemine yol açtığı herkes tarafından bilinir. Tamamen bırakılamıyorsa bile haftada 3’ten fazla çok miktarda alınması önerilmez.

3-      Bazı ilaçların yan etkisi vardır. Sağlık problemleri için ilaç alınmalı ancak anti-depresan ve tansiyon ilaçları sertleşme problemine yol açabilir. Bununla birlikte bazı uyku ve soğuk algınlığı gibi ilaçlar penis üstünde istenilmeyen etkilere yol açabilir.

4-      Fazla kilolardan kurtulmak gerekir. Göbek varsa ve bel civarı 105 cm’den fazla ise dikkat etmek gerekir. İlerleyen yaşlarda sertleşme problemiyle karşılaşmamak için genç yaşta kilo almayın.

5-      Sigaranın kesinlikle bırakılması gerekir. Sigara bir tek akciğer kanseri türünde ölümcül rahatsızlıklara sebep olmuyor, cinsel yaşamı da sonlandırıyor. Bütün tütün ürünleri penis dokusu ve damarlara zarar verir, penisin ufalmasına yol açar. Aynı sebepten dolayı penis gerilemez. Sigara bırakıldığı zaman sertleşme problemi sona erer.

6-      Sertleşme problemlerinden birisi de testosteron azlığıdır. İlaç alınması haricinden testosteron seviyesini artırmanın diğer bir yolu egzersizden geçer. Özellikle ağırlık çalışmak testosteron oranını ve bununla beraber sertleşme problemini yol eder.

7-      Kasık civarına özel egzersizler uygulayarak sertleşme problemi yok edilebilir. Tuvalette idrar tutarak kendinizi sıkın, 3 saniye kendinizi sıkar pozisyonda kalın. Bu egzersiz gün içerisinde sürekli yapılabilir.

Üroloji doktorları.

Benzer Yazılar



Dipnot
Bu yazı 10 Ağustos 2011 günü yazılmıştır. Bulunduğu kategori : . Yazdığım yazıları RSS 2.0 sistemini kullanarak takip edebilir, dilerseniz yorum yapabilirsiniz.

0 yorum:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Yorum Gönder