Prostatın Cinsel Yaşama Etkileri

Paylaş
Prostata bağlı olarak gelişen hastalıklar orta yaş üstündeki erkeklerde yaygın olarak görülmektedir.Gece saatlerinde sürekli idrara kalkılıyorsa, idrar yapılırken zorlanma yada acı ve yanma hissi oluşuyorsa, idrardan sonra mesane tam anlamıyla boşalmıyorsa, idrar bitirildikten sonra damlama halinde idrar geliyorsa prostata bağlı bir sağlık sorunu söz konusu olabilir. Prostata bağlı rahatsızlıklar cinsel hayatı olumsuz olarak etki yapar. Aslına bakılırsa bu durumlar doğrudan cinsel işlev bozukluğu problemlerine sebep olmaz. Dolaylı bir ilişkisi vardır.



Geceleri fazla idrara kalkma insanda cinsel isteksizliğe sebep olabilir. Çünkü hormonal dengede bir bozulma olur. Hasta psikolojik açıdan iyi bir durumda olmaz. Cinsel isteksizlik ile birlikte sertleşme ve boşalma problemleri de görülebilir. Prostata bağlı rahatsızlığı bulunan kişilerde sertleşme problemi ihtimali diğer erkeklere oranla 3 kat daha fazla olur. İnsanın eğe yüksek tansiyon ve yüksek kolesterol gibi problemleri de varsa cinsel yaşamı daha fazla kötü yönde etki altına alabilir. Prostata bağlı bir hastalık varsa cinsel yaşamda yaşanılan problemler kesinlikle bir doktora paylaşmak gerekir. Uzman doktorlar, orta yaşta olan erkekler cinsel hayat ile alakalı bir sorun ile başvurdukları zaman, prostata bağlı bir problem henüz bulunmadıysa, öncelikle prostat testleri yapılmasını isterler.Prostata bağlı cinsel problemlerde, asıl rahatsızlığın tedavisi ile rahatlayıp olumlu yönde yol alınabilmektedir.

Üroloji Doktorları

Benzer Yazılar



Dipnot
Bu yazı 10 Ağustos 2011 günü yazılmıştır. Bulunduğu kategori : . Yazdığım yazıları RSS 2.0 sistemini kullanarak takip edebilir, dilerseniz yorum yapabilirsiniz.

0 yorum:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Yorum Gönder