Erken boşalma nasıl tedavi edilir

Paylaş
Erken boşalma problemi birçok erkeğin belli dönemlerde karşılaştığı bir cinsel problemdir. Bu durum, belli bir müddet sürekli olursa tedavisi yapılması gereken bir rahatsızlık olarak görülür.



Erken Boşalma Nedenleri

Erken boşalma probleminin psikolojik ve fiziksel sebepleri vardır. Geçici stres durumları; sınav stres, ödev veya projenin zamanında teslim stresi, iş yerinde veya evde yaşanılan problemler; maddi sıkıntılar gibi durumlar geçici bir süre erken boşalmaya yol açabilir.

Arada bir gerçekleşen erken boşalma problemi dış etkenlerin yok olmasıyla beraber kendi kendine yok olur.Tedavi edilmesi gereken durumlarsa bu problemin düzenli bir şekilde cinsel beraberliğe giren eşleri ve kişinin kendisini rahatsız edecek kadar sürekli ve sık oluyorsa tedavi edilmesi gerekir.

Erken Boşalma Tedavisi

Erken boşalmayı tedavi edebilmek için eşlerin birbirlerine destek olması gerekir. Destek olduğu zaman % 90’lara varan bir başarı oranı görülür. Bu gibi bir problem ile doktora giden insanda öncelikle psikolojik inceleme yapılmaktadır.

Erken boşalmaya şeker hastalığı ve prostat türü fiziksel rahatsızlıklar değil de, psikojik faktörler sebep oluyorsa erkeğin boşalma kontrolünü ele geçirmesi için evde yapılabilecek bazı ödevler verilir.Verilen bu ödevler, kişinin eşi ile beraber yapabileceği birtakım çalışmalardan meydana gelir. Buna ek olarak ise bazı durumlarda ilaç tedavisi destek tedavi olarak yapılabilir.

Destek veren ilaç tedavisinde anestetik etkili losyon veya kremler ve antidepresanlar verilebilir.Fakat erken boşalma tedavisinde ana amaç ilaca bağlı olmadan insanın kendi kendine kontrolü sağlamayı öğrenmesi gerekir.

Bu yüzden tedavi aşaması boyunca insanın durumu değerlendirme yolu, eşinin olup olmaması ya da onunla terapiye gelip gelmediği büyük bir önem taşır. Bu tarz problemlerin tedavisinde eşlerin birbirlerine destek olması tedavi sonucunu büyük oranda etkiler. Bu tarz tedavilerde eş uyumu çok ektilidir ve başarı şansını % 90 artırır. Eşler birbirlerini desteklemezlerse tedavinin sonrasında bir müddet sonra erken boşalma problemi yeniden olabilir.

Üroloji Uzman doktorları

Benzer Yazılar



Dipnot
Bu yazı 10 Ağustos 2011 günü yazılmıştır. Bulunduğu kategori : . Yazdığım yazıları RSS 2.0 sistemini kullanarak takip edebilir, dilerseniz yorum yapabilirsiniz.

0 yorum:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Yorum Gönder