Erken Boşalma Nedir

Paylaş
Mutlu bir beraberlik için en önemli ihtiyaçlardan birisi mutlu bir cinsel hayattır. Cinsellik hem erkeğin hem de kadının tatmin olması büyük önem taşır. Bu yüzden eşlerin aynı zamanda orgazm olması en ideal cinsel birleşmedir.



Bu durum her zaman olmayabilir fakat eşler birbirlerini tanıdıkça bir uyum yakalarlar ve uyumlu bir beraberlik oluşur. Ayrıca bazı erkekler erken boşalma adı verilen bir durumla ile karşılaşabilir ve bu durum hem erkek hem de kadın için cinsel mutluluğun önüne geçebilecek bir sorun haline gelebilir.Erken boşalma birçok erkeğin karşı karşıya kaldığı yaygın bir problemdir ve bu durum, sadece erkeğin cinsel problemli olmak kalmaz, eşler içinde sorunlara yol açabilir. Erken boşalma halinde iki tarafta istediği hazzı alamazlar.

Erken boşalma, daha cinsel beraberliğe başlamadan ya da beraberliği başındayken ve kadın orgazm olmadan oluşan boşalmaya verilen isimdir. Erken boşalma; erken gelme ya da hemen boşalma olarak da tanımlanabilir. Özellikle, beraberliğin ilk 5 dakikasında meydana gelen boşalma erken boşalma olarak görülür.

Erken boşalmayı derecelendirmek gerekiyorsa; beraberliğe başladıktan sonra 1-5 dakika arasında oluşan boşalma erken boşalmadır. Beraberliğin ilk dakikası içinde oluşan boşalma orta derece boşalma olarak görülür. Erkek henüz ilişkiye başlamadan veya ilk saniyelerde boşalıyorsa ileri derece boşalma sınıfına girer.

En fazla görülen cinsel problemlerden birisi olan erken boşalma problemi her yaşta erkeğin yaklaşık % 25-40’ında görülür. Erkeklerin bazılarında bu problem sürekli olabilirken bir bölümünde ise bazı dönemlerde görülür. Bununla beraber, her erkek yaşamının bir kısmında erken boşalma problemine yakalanabilir.

Üroloji Uzman doktorları

Benzer Yazılar



Dipnot
Bu yazı 10 Ağustos 2011 günü yazılmıştır. Bulunduğu kategori : . Yazdığım yazıları RSS 2.0 sistemini kullanarak takip edebilir, dilerseniz yorum yapabilirsiniz.

0 yorum:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Yorum Gönder