Penis eğriliği nedir

Paylaş
Vücutta yer alan organlar yapı ve işlevleri açısından her insanda değişik olur. Penis organı da boyutu ve şekli açısından farklılık gösteren cinsel organdır.Penisin sağa, sola, yukarı ya da aşağı doğru eğik olması problemine ise penis eğriliği adı verilir.  Penisin eğri olması sonradan ve doğumsal olmak üzere iki şekilde meydana gelir.



Doğumsal Penis Eğriliği

Anne karnında bulunan bebeğin penisi tek taraflı olarak gelişmektedir. Böyle bir durumda penis ereksiyon durumunda gelişmeyen, kısa kalan yana doğru eğilme gösterir. Doğuştan penis eğriliği sorunu ergenlik zamanında penisin boyutundaki büyüme ile belli olur. Doktor muayenesinde ereksiyon durumundaki penisin görülmesiyle kesin tanı konulabilir.

Doğumsal penis eğriliği ilaç ile tedavisi yapılamaz. Bu problemle sadece cerrahi müdahale ile tedavisi yapılabilir. Fakat cinsel beraberlikte problem oluşturmadığı süre boyunca ameliyat yapılmasına gerek duyulmaz.

Sonradan Oluşan Penis Eğriliği

Sonradan meydana gelen penis eğriliği problemi iki sebebe bağlı olarak meydana gelebilir. Birinci sebebi; ereksiyon durumundayken penisin zorlanmasıyla kavernöz dokular arasında bir yırtılma meydana gelir. Diğer sebebi ise peyronie rahatsızlığıdır.

Kavernöz doku gerçekleşen yırtılmaya hemen müdahale edip dokular ameliyat ile tamir edilmez ise penis eğriliği oluşur. Bu tarz eğrilikler ameliyat ile düzeltilebilmektedir.

Genellikle 40-60 yaşları arasında meydana gelen peyronie rahatsızlığı, cinsel beraberlik esnasında oluşan zorlanma ya da E vitamini eksikliğinden oluşur.

Penis eğriliği peyronie rahatsızlığının yarattığı sorunlardan birisidir. Bu rahatsızlığa bağlı olarak gelişen eğrilikler rahatsızlığın ilk zamanlarında alınacak ilaçlar ile tedavi edilebilir. Fakat ameliyat en garanti tedavi yoludur.

Penis eğriliği konusunda uzman Üroloji doktorları

Benzer Yazılar



Dipnot
Bu yazı 10 Ağustos 2011 günü yazılmıştır. Bulunduğu kategori : . Yazdığım yazıları RSS 2.0 sistemini kullanarak takip edebilir, dilerseniz yorum yapabilirsiniz.

0 yorum:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Yorum Gönder