Erken Boşalma Tedavi Teknikleri

Paylaş
Erkeklerin maruz kaldığı cinsel problemlerin başında gelen erken boşalma tedavisinde, bu sorun genelde fiziksel bir problemden oluşmadığı için farklı teknikler kullanarak boşalma refleksi kontrol altına alınmaktadır. Bu yüzden buna tam anlamıyla tedavi denmesi doğru olmaz.



Erken boşalma kontrolü öğrenme teknikleri demek daha akıllıca olur. En fazla tercih edilen yöntem dur-başla yöntemidir. Erkek, cinsel beraberlik sırasında orgazm olacak dereceye geldiği zaman durur ve beklemeye geçer. Bu işlem 2-3 kez yapıldıktan sonra boşalma gerçekleştirilir. Bu yöntem bir süre yapıldığı zaman boşalma kontrol altına alınabilir, beraberlik süresi artar ve alınan haz çoğalır.

Erken boşalmayı engellemek için yapılacak en önemi yöntemlerden birisi de meşru ilişkidir. Evlilik yaşamı, cinsel hayatı düzene getirmesiyle birlikte birçok cinsel problemin sona ermesine yardım eder.

Erken boşalma sebebi ne ise tedavi ona göre belirlenir. Psikolojik tedaviyle birlikte ilaç tedavisi ve bir takım durumlarda cerrahi işlem gerçekleşebilir.

Erken Boşalma Tedavi Teknikleri

Dur-Başla Tekniği; Bu uygulama mastürbasyon yolu ile veya eş tarafından erkek boşalma aşamasında gelene kadar uyarılır ancak boşalma gerçekleşmeden durulur. Erkek kendisini tutarak boşalmadan bekledikten sonra bu yol 2-3 defa daha yapılır ve daha sonra boşalma gerçekleşir. İlk başta el ile yapılan uyarılma ile yapılan dur-başla tekniği daha sonraları cinsel beraberlik sırasında bir müddet daha yapılır. Zaman içerisinde erkek boşalmasını kontrol altına almayı öğrenir ve uyarılma sürse bile boşalmadan cinsel beraberliğe devam eder.

Sıkıştırma Tekniği; Dur-başla tekniğiyle benzer özelliği olan bu yöntemde erkek boşalma aşamasında gelene kadar uyarılır ve ardından penis sıkılıp boşalma önlenir. Bu şekilde, boşalma tam anlamıyla oluşmadan, boşalma öncesi meydana gelen hazza alışmış olan erkek zaman içinde boşalmayı kontrol altına alır.

Psikolojik Tedavi; Erken boşalma problemi büyük ölçüde boşalmayı kontrol edememek ile alakalı bir durumdur. Fakat bazı durumlarda psikolojik bir sorun olabilir. Depresyon gibi farklı ruhsal problemlerden oluşan erken boşalma soru psikolojik destek ile problemin yol olması sağlanır.

Üroloji Uzman doktorları

Benzer Yazılar



Dipnot
Bu yazı 10 Ağustos 2011 günü yazılmıştır. Bulunduğu kategori : . Yazdığım yazıları RSS 2.0 sistemini kullanarak takip edebilir, dilerseniz yorum yapabilirsiniz.

0 yorum:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Yorum Gönder