Faranjit Belirtileri ve Tedavisi

Paylaş
Farenjit rahatsızlığı, yutağın arka bölümünde yer alan duvarın örtücü dokusunda meydana gelen iltihaplanmaya verilen isimdir. Bu rahatsızlık bakteri enfeksiyonu nedeniyle ya da tahriş olması nedeniyle oluşur.

Farenjitin en tipik belirtileri yutağın arka kısmındaki ağrı, tükürüğün ya da besinlerin güçlükle yutulması esnasında zorluk ve ateşlenmedir. Farenjit üst solunum yolu enfeksiyonunun başlama göstermesiyle olur.



Farenjit rahatsızlığı diğer rahatsızlıklarında başlamasına yol açabilir. Farenjitin yol açtığı onlarda hastalık vardır.

Farenjit Belirtileri

1-      Kişide birden oluşan üşüme, genel kırgınlık hali, titrene, ateş ve baş ağrısı gibi sorunlar

2-      Yutağı temizleyen mikroplardan alınmakta olan bir örneğin muayene edilmesiyle rahatsızlığın hangi streptokoklardan meydana geldiği belirlenir.

Farenjit Tedavisi;

Hastalığın tedavi yolu türüne göre belirlenir. Rahatsızlık bakteriler sebebiyle oluştuysa antibiyotikler ile birlikte sıcak gargara ve irigarasyon verilir.

Rahatsızlık ileri evrelere ulaştıysa, bunu önlemek için yutağın arka bölümü gümüş nitrat ile sıvanmaktadır. Farenjit vakalarının tamamında antibiyotik tedavisi yapılmaz çünkü kişiye verilen aşırı miktardaki antibiyotik bu mikroplara karşı tepkiyi en aza indirir. Tepki azaldığından dolayı ciddi bir sorun ile karşılaşma riski oluşur.

Farenjit hastalığı genellikle birkaç güç içerisinde kendi kendine geçtiği için doktor bilgisi altında ilaç alınması gerekir.

Farenjit Hastalığı Nedenleri

1-      Aşırı sigara tüketimi

2-      Fazla alkol almak

3-      Uzun süre tahriş edici maddelerin solunum yoluyla vücuda girmesi

4-      Sinüs yolunda oluşan enfeksiyon

5-      Sürekli akut farenjitleri

Kulak burun boğaz hastalıkları hakkında detaylı bilgi için tıklayınız.

Benzer Yazılar



Dipnot
Bu yazı 9 Ağustos 2011 günü yazılmıştır. Bulunduğu kategori : . Yazdığım yazıları RSS 2.0 sistemini kullanarak takip edebilir, dilerseniz yorum yapabilirsiniz.

0 yorum:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Yorum Gönder