Horlama Cerrahi Tedavi Yöntemi

Paylaş
Yetişkin insanların yüzde 25’lik bir bölümünde görülen horlama problemi sadece sosyal yaşam için bir sorun değil bazı durumlarda ciddi sağlık problemlerine sebep olabilir.



Horlama Ameliyatı Ne Zaman Gerekir

Muayene bulguları ve uyku testiyle ileri derece uyku apnesi tanısı konulduysa, bu konuda öncelikle ameliyat kararı alınması doğru olmaz. Böyle bir durumda hastaların günümüzde başarı sonuçlar veren CPAP maskeleri kullanması önerilir. Bu maske uykuda olan kişiye sürekli bir pozitif basınçlı oksijen verip üst solunum yolundaki direnci yener ve kanda bulunan oksijen oranının artırır.

CPAP ile uygulanan uyku testinde burunda bir tıkanıklık varsa burun içi ameliyatın ardından CPAP uygulaması önerilmektedir.

Horlamada Hangi Durumlarda Ameliyat Yapılır

Horlama esnasında uykuda apne olmuyor ya da daha fazla oluyorsa kişinin burun-boğazı tutmakta olan solunum yollarıyla problemleri belirlendiyse ameliyat gerekmektedir.

Horlama Ameliyatı Nasıl Yapılır

Teknoloji gelişmesiyle birlikte horlama ameliyatlarında da önemli gelişmeler oluştu. Ancak her şeyden önce ileri apneli durumların tedavisi ameliyat değildir. Bununla beraber ameliyat türünü belirlemeden önce horlamaya sebep olan bölge ve mekanizmaların belirlenmesi gerekir.

Horlama için uygulanan ameliyatlar bölümlerine ayrılmaktadır. Burun içi, yumuşak damak ve küçük dil, dil ve çene, dil kökü ameliyatlarıdır. Bu kısımlarda uygulanan ameliyatlarda yeni araçların kullanılmasıyla oldukça hafif ameliyatlar olabileceği gibi hastanede kalmaya sebep olacak ileri derece ameliyatlarda olabilir.

Horlama hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız

Benzer Yazılar



Dipnot
Bu yazı 9 Ağustos 2011 günü yazılmıştır. Bulunduğu kategori : . Yazdığım yazıları RSS 2.0 sistemini kullanarak takip edebilir, dilerseniz yorum yapabilirsiniz.

0 yorum:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Yorum Gönder