Örgü Kazak Modelleri

Paylaş
sonuç olarak, sınav sistemi kötüdür evet. ancak yapıalcak düzenlemeler ancak bunu daha çok kötüleştirir. kimse öss'nin aptallığından şikayet etmesin; fransa'daki gibi baccalaureat sistemi getirildiğinde bir fen lisesi ve düz lisedeki çocukların puanlarını nasıl kıyaslayacaksınız? herhang ibir kısıtlama olmazsa herkes boğaziçi odtü'ye gitmek istemez mi? bu durumda önce gelen kaydolur diyerek ilk geleni mi kaydedeceksiniz? öss zordur, risklidir, çocukların psikolojisini mahveder ancak işin içine okul puanlarının sokulduğu ve etkin olduğu bir sistem çok daha kötüdür. en nihayetinde öss'de herkes aynı soruları çözer, aynı sınava aynı zamanda girer. devlet illa bir şeyler yapmak istiyorsa yoksul öğrencilere burs versin, dersaneye göndersin. "okulda biz gerekli ve yeterli eğitimi veriyoruz" zırvalarıyla da kimsenin gözünü boyamaya çalışmasın, zira okuledaki öğretmenlerin yeterlilikleri ortada.

bugün össden dert yananların ya kendisi ya bir yakını sınava gireceği yahut giripte kazanamadığı için şikayet etmektedir.. sınavı kazandığı Örgü Kazak Modelleri halde sınavdan sonra sistem hakkında eleştirel tavrını sürdüren insan görmedim ben ..öküz öldü ortaklık bitti hesabı herkes paçayı kurtarınca unutuyor geride kalanları.
1999 da össye ana-avrat küfreden gençlik şu anda okullarını bitirmiş(çok sevipte ayrılamadıysa başka) büyüklerin deyimiyle eline işini almış büyük bir kitleyi oluşturur.
şu aralar össye girecek olanlar istediği kadar bir taraflarını yırtsalar da bu elinde işi-gücü olan kesimin hissedilir bir tepkisi olmadıktan sonra bu düzenin değişmesi muhtemel değil.
öncekiler atlattı sınavı unuttu kalanları, bakalım bizim 90'lılar ne yapacak

Benzer Yazılar



Dipnot
Bu yazı 27 Aralık 2011 günü yazılmıştır.. Yazdığım yazıları RSS 2.0 sistemini kullanarak takip edebilir, dilerseniz yorum yapabilirsiniz.

0 yorum:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Yorum Gönder