Oyalar Örnekleri

Paylaş
sınav sisteminin değiştirilme tasarısı üzerine son yapılan açıklamalarla seneye sınava girecek öğrencilerin moralleri alt üst olmuştur. öğrenciler öss'ye sanki üç beş ay hazırlanıyorlarmış gibi "tasarının bu sene uygulamaya sokulmasının düşünülmediği" deniyor tv kanallarında. sanki birileri kalkmış, yurdum gençliğiyle alay ediyor, "ne kadar uğraşırsanız uğraşın, biz bu sınavı hayatınızın kabusu haline getireceğiz" diyor.

büyük şehirlerde durumu çok kötü olmayan öğrenciler lise 1 den başlayarak hazırlanıyorlar öss'ye. dersanelerin yaptığı başarı bazlı indirimlerin teşvik ediciliği göz önüne alınırsa bu durum çok da anormal değil. çocuk ilk iki(artık üç) sene boyunca dersaneyi okula takviye olarak görse, sınava tam olarak hazırlanmasa da kafasında belli bir sınav sistemi var. sadece dersaneye giden çocuklar için değil, tüm çocuklar için durum aynı pek tabii ve Oyalar Örnekleri siz gelip bir sene kala ben hepsini değiştirip yerine yeni sistem getireceğim diyorsunuz. bu sistemde çocukların bir kez yaşadığı stresi birden fazla kez yaşatacağınızı söyleyip, bir de türkiye'de uygulanabilirliğinin imkansız olduğu aşikar yeni düzenlemelerden bahsediyorsunuz. neymiş efendim, boşlukalrı dolduracakmış çocuklar. hangi öğretmen okuyacak sonra o el yazılarını? optik okuyucular olsa bu ülkede kim güvenir sınav sonuçlarına? hadi bunu geçelim, bunun olma ihtimali çok düşük; bir diğer fikir öğrenciler bir kaç konu seçecek herkes kendi konusundan sınav olacakmış. ya sonra? hayal edebiliyor musunuz oalcakları? a konusunu seçenlere boru gibi sorular gelip çocuklar mahvolurken, b konusunu seçenler kebap soruları çözecek. neye göre değerlendireceksiniz sonra bu çocukları? hem çocuklara kendi verdikleri kararlardan ötürü başarısız olmalarının vicdan azabını yüklemeyecek misiniz? o çocuklar illaki düşünecek, "a konusunu değil de b yi seçsem belki böyle olmayacaktı." diye.

Benzer Yazılar



Dipnot
Bu yazı 27 Aralık 2011 günü yazılmıştır.. Yazdığım yazıları RSS 2.0 sistemini kullanarak takip edebilir, dilerseniz yorum yapabilirsiniz.

0 yorum:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Yorum Gönder