Son moda elbiseler

Paylaş
kış mevsiminin yegane giysisi. sıcacık bünyelerin ateşli bekçisi, çeşitli tip ve ebatlarda yakalarıyla canımızı, sağlığımızı koruyan yünlü mamülü. en güzeli de annenin 6 numara şişleriyle ördüğü boğazlı kazaklardır. pek bi sevimli olur, oyundan çağırır bel ölçüsü için.

kazak çıkarmak annenin insiyatifine bağlıdır, yaş küçük ya "oğlum üşüteceksin" nidalarıyla uyarır evladını. kazak soğuktan korur, sıcacıktır. bir de anne kendi ördüyse daha değerli bir varlık olur bizim için. şimdilerde herkes gidip kazak alır oldu, örmez oldu, hazırcılık kanımıza, canımıza işledi. o annelerimizin, ninelerimizin ördüğü kazaklar gibi ısıtır mı hiç soğuk makinelerin ördüğü marka etiketli kazaklar?

yıllar sonra eskilerin arasında küçücük kalmış çocukluğumuzun o sevimli kazaklarını görünce anlıyor insan çocukluğu ve bu tür değerleri. umut, Son moda elbiseler emek ve sevgiyle örülen o kazaklar sıcacık tutardı bedenlerimizi. aah nerede o eski kazaklar? sandıktadır kesin.

Benzer Yazılar



Dipnot
Bu yazı 28 Aralık 2011 günü yazılmıştır.. Yazdığım yazıları RSS 2.0 sistemini kullanarak takip edebilir, dilerseniz yorum yapabilirsiniz.

0 yorum:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Yorum Gönder